En oppfordring til foreldrene

Fra trenerteamet til Jenter 2000

Skrevet av NTH

Jeg har bare et par ting som dere må ta opp med jentene deres.


TIDER:
Når vi har kamp så er det viktig at jentene kommer til avtalt tid. Er det hjemmekamp så har vi sagt senest en halv time før kampstart. De må gjerne komme før. En kamp er litt mer enn bare det å spille ute på banen. Det har noe med det sosiale å gjøre også, samt det å forberede seg litt til det som skal skje. Jeg tror jentene kan ha godt av å skravle litt i garderoben og ha det litt gøy der før kamp. Sånt skaper samhold som vi mener er kjempeviktig. Og så får Tor og jeg tid til å forberede dem litt før oppvarmingen starter.

I går var det flere som kom veldig seint til kampen. Dette skaper også usikkerhet hos de andre spillerne og Tor og jeg må begynne å omrokkere på spillere. Det er helt unødvendig.

SI IFRA OM FRAVÆR TIL KAMP:
I går opplevde vi to som ikke sa ifra om at de ikke kunne spille. Dette er noe dere foreldre må være nøye med å si ifra til oss om.

SMYKKER:
Dere foreldre må være nøye med å ta av alle smykker etc. på jentene før kamper. Dette er strengt forbudt å ha på når man spiller kamp.

FOKUS PÅ OSS SELV:
Det hadde vært fint hvis også dere foreldre kunne pratet litt med jentene om det å ha fokus på det vi og laget gjør, og ikke henge oss opp i hva det andre laget gjør. Det tror jeg vil gjøre lagene bedre. Samtidig må spillerne prøve å unngå å tenke på hva dommeren gjør.
Jeg liker engasjerte barn som kommer med kommentarer og spørsmål. Og jentene er gode på det. Men i går, og kampen om torsdagen, var fokuset til alle jentene hele tiden på hva motstanderen og dommeren gjorde, og ikke på oss selv og hva vi kan forbedre.
Jeg skjønner at dette er helt naturlige reaksjoner, men vi bør minimalisere dette. Det vil bare gjøre jentene bedre.

Samtidig må vi også jobbe sammen med jentene om det med å tåle å tape. En fem minutters skuffelse skal vi alle akseptere, men så bør det være glemt. Etter dette skal vi ha blide jenter igjen. Husk at det helt sikkert vil gå opp og ned med håndballen for alle i årene fremover. Dette vil bare gjøre dem bedre. Vinnerinstinktet skal være der, men et tap må aksepteres og læres av.

Hvis vi kan jobbe sammen om disse små tingene så tror jeg vi vil få det veldig moro framover.

Hilsen Eskild 🙂