Historie

Skrevet av Tommy

Gjerpen Håndball er en del av Gjerpen Idrettsforening i Skien. Idrettsklubben ble stiftet i 1918 og har i dag rundt 700 medlemmer. A-laget til Gjerpen spiller i dag i 1.divisjon for kvinner. Gjerpen Håndball har en stolt historie med en solid liste av meritter, fem NM-gull og sluttspillet tre ganger. I 2013 vant vi også NM Junior (J-20) for første gang.

Per i dag stiller håndballen sterkt med lag for G-8, G-9, J-8, J-9, J-10 ,J-11, J-12, J-13, J-14, J-15, J-16 og J-18 i tillegg til damelag i 4 divisjon, rekruttlaget (2. div) og A-laget (1.div), flere av lagene i junioravdelingen stiller flere lag i seriespillet fra J-11 til J-16.
Foran sesongen 2015/2016 har vi fokus på vår sportslige ambisjon om å etablere oss i toppen av 1. divisjon, deltagelse i NM for senior, junior og kvalifisering til henholdsvis Bring og Lerøyserien for J-16 og J-18.

Gjerpen Håndball har en målsetning å bygge et nytt topplag med en kjerne av spillere med lokal- forankring i Telemark. Det betyr at vi for egen del må jobbe godt med rekruttering på barne- og ungdomssiden vår, og forsøke å levere så gode sportslige prestasjoner med vårt A-lag at det motiverer andre unge jenter i Telemark til å drive med håndball. Gjerpen Håndball skal tilbake til toppen av norsk kvinnehåndball.

Det er vår overbevisning at vi må evne å ta vare på alle deler av klubben, både barna på 8 års laget og A-lagsspillerne som skal være klubbens ”fanebærere” og spydspiss. I dette arbeidet jobber vi bevisst med vår barne- og ungdomsavdeling for å lage gode og sunne treningsmiljøer.

Ved siden av at det er et morsomt og inspirerende, er det også godt forebyggende barne-
og ungdomsarbeid.

I Gjerpen Håndball lærer de seg ikke bare en morsom og fartsfylt idrett, men vi håper også å gi de mentalt påfyll i forhold til gode og sunne verdier de kan ta med seg videre i livet.

Grenlandsregionen var i gamle dager Norges håndballmekka. Dette har vi tenkt å bidra med å få til igjen. Vi ønsker bl.a. å samarbeide med alle håndballklubbene i vår region om rekrutterings- arbeid, og ”dyrke frem” lokale spillere som kan bli så gode at de hevder seg i toppen. Da skal Gjerpen Håndballs A-lag være det naturlige laget å søke mot. Vårt mål er å være det naturlige valget som klubb i vårt nærområde, og å ha et topplag hvor våre spillere har lokal forankring i vår region (Telemark). Gjennom å ta vare på- og utvikle bredden i klubben, vil vi også legge til rette for et godt håndballmiljø og et grunnlag for god egenrekruttering til vårt A-lag.